Така синдикат Защита  застана зад уволнения началник на клиниката д-р

...
Така синдикат Защита  застана зад уволнения началник на клиниката д-р
Коментари Харесай

Медици от АГ болница ”Майчин дом” протестираха пред Министерството на здравеопазването

Така профсъюз " Защита "   застана зад уволнения шеф на клиниката доктор Елена Георгиева. От Медицинския съвет в болничното заведение са на страната на шефа:

От 2 години и половина доктор Елена Георгиева е отпред на клиниката по анестезиология в " Майчин дом ", през това време не е имало проблем, че не е хабилитирано лице, споделя тя:

" Изведнъж, при опит да потърся едни пари, които се отчисляват от избор на екип, предизвика всички тези дейности. Тъй като аз 2 години и половина изпълнявах тази служба без да има проблем ".

Според доктор Георгиева има редица нарушавания от страна на управлението на болничното заведение: " Има одитен отчет,  там е намерено да вземем за пример, че роботизирана хирургия, която в последно време е доста настояща -  от инспекцията е открито, че са работили 19 акушер-гинеколози роботизирана хирургия, като единствено 3 от тях имат ценз за това ".

От болничното заведение обявиха, че изказванията на доктор Георгиева не са правилни. Медицинският съвет, който включва всички ръководители на клиники и другите структурни звена на лечебното заведение, застана зад решението на управлението за освобождение на доктор Георгиева от поста шеф на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване:

" Аз съм доктор Чернев, ние сме трето равнище болница, има си законово избрани условия, имаме потребност от одобрени експерти, хабилитирани, тъй като поемаме най-тежките случаи от цялата страна ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР